Grødboller

Grødboller   120 min.   Ingredienser 200 g havregrød 40 g solsikkekerner 40 g hørfrø 400 g vand 50 g gær 1,5 dl vand 2 tsk. salt 350g hvedemel 150 g grahamsmel 1 spsk. sukker ​ Fremgangsmåde OTA Solgryn, solsikkekerner, hørfrø og vand blandes og koges op til en grød. Grøden køler af til lillefinger […]

Havrerasp til gammeldags æblekage

Havrerasp til gammeldags æblekage   30 min. Ingredienser 75 g smør 75 g sukker 150 g OTA Solgryn 1 tsk. salt 1 tsk. kardemomme 1 tsk. vaniljesukker 50 g hakkede mandler ​ Fremgangsmåde Smørret smeltes på en pande. De resterende ingredienser tilsættes og blandingen ristes under omrøring. Det tager lidt tid at riste portionen, så […]

Frikadeller

Frikadeller   30 min. Ingredienser 1 kg hakket kalv og flæsk 2 stk. æg 2 dl mælk 2 dl havregryn 2 stk. Løg 2 tsk. Salt 1 tsk. peber ​ Fremgangsmåde Hakket kalv og flæsk røres sejt med saltet.. Resten af ingredienserne tilsættes og farsen røres sammen til en ensartet masse. Farsen kan steges med […]

Flute

Flute   140 min. Ingredienser 50 g gær 4 dl vand 2 dl natural yoghurt eller ymer 2 tsk salt 2 spsk olie 250 g OTA solgryn 400 g hvedemel ​ Fremgangsmåde Gæren opløses i vand og yoghurt. Salt, olie og havregryn tilsættes og trækker i 5 minutter. Melet tilsættes lidt ad gangen under ældning, […]

Oat Cookies

Oat Cookies   35 min. Ingredienser 125 g smør 100 g brunfarin 60 g sukker 1 stk. æg 125 g hvedemel 100 g OTA Solgryn 1 tsk. vaniljesukker 1 tsk. bagepulver ½ tsk. natron 50 g hasselnødder 50 g ristet kokosflager ​ Fremgangsmåde Pisk smør, brunfarin, sukker, til det er let og luftigt. Ægget piskes […]

Brunch pandekager med havre og banan

Brunch pandekager med havre og banan​ 30 min. Ingredienser 2 stk. æg 2 dl mælk 1 dl OTA solgryn 1 dl hvedemel 1 stk. moden banan 1 tsk. salt 1,5 tsk. bagepulver ​ Fremgangsmåde Hvedemel, havregryn, salt og bagepulver blandes. Mælken tilsættes og blandinges piskes sammen. Banane moses og piskesi dejen. Æggene tilsættes et af gangen under […]

Kammerjunkere sødet med honning​

Kammerjunkere sødet med honning​ Opskriften giver 1 bageplade kammerjunkere​   30 min.   Ingredienser 100 g mandler​ 100 g OTA Havregryn​ 2 store spsk honning (evt. 3 spsk hvis man gerne vil ha’ sødere kammerjunkere)​ 80 g smør​ 1/3 tsk salt​ 1 tsk bagepulver​ 1 tsk vaniljesukker​ 1 æg ​   Fremgangsmåde Tænd ovnen på 175°C.​ Kom alle ingredienser i […]

OTA Cocoa Spread​

OTA Cocoa Spread​ Daddelnutella med øget fiberindhold fra OTA Solgryn​   20 min.   Ingredienser 100 g hasselnødder​ 100 g ferske dadler​ 0,75 dl kogende vand​ 1,5 spsk kakaopulver​ 1 spsk sirup eller flydende honning​ 1 knsp. vaniljepulver​ 1 knsp. salt ​ ½ dl OTA Solgryn ​   Fremgangsmåde Tænd ovnen på 200°C traditionel ovn. Rist hasselnødderne i ca. 10 min., til de er gyldne og […]

Grønne pølsehorn​

Grønne pølsehorn​ 12-18 stk afhængig af antallet af pølser i pakken​   100 min. Ingredienser 200 g grønne grøntsager, her edamamebønner​ 3 dl vand​ 50 g gær​ 2 spsk chiafrø​ 2 spsk olie​ 1 1/2 tsk salt​ 1 tsk krydderi fx pizzakrydderi eller stødt anis​ 125 g havregryn​ 300 g hvedemel ​ Evt sesamfrø eller græskarkerner  til drys​ 1 pakke pølser, skåret i halve ​ […]

Sprøde hvidløgssnacks​

Sprøde hvidløgssnacks​ OTA SOLSPRØD Havrehoops​ 70 min.   Ingredienser 2 spsk./30 g Smør ​ 1 fed hvidløg​ Salt/krydderimix efter smag​ 5 dl OTA SOLSPRØD Havrehoops​ ​   Fremgangsmåde Dæk en bradepande med bagepapir til afkøling​ Smelt smørret på en pande og pres et fed hvidløg i.​ Tilsæt OTA SOLSPRØD Havrehoops – bland det godt sammen og lad hoops’ene riste på panden […]

Blondie bites i mini muffinsforme​

Blondie bites i mini muffinsforme​ OTA SOLSPRØD Havrehoops​ 70 min.   Ingredienser 2 spsk. Kokosolie​ 100 g hakket hvid chokolade​ 50 g hakkede hasselnødder​ 3 dl OTA SOLSPRØD Havrehoops​ 1 dl OTA Solgryn​ Smeltet, hvid chokolade til top og bund i form ​   Fremgangsmåde Klargør en form med bagepapir til afkøling af massen​ Kom kokosolie og hvid chokolade i […]

Sprøde Firkanter​

Sprøde firkanter​ OTA SOLSPRØD Chocoballs​ 70 min. Ingredienser 2 spsk. Kokosolie​ 1 spsk. Kakaopulver​ 2 spsk. Dulce de Leche​ 5 store skumfiduser​ 4 dl OTA SOLSPRØD Chocoballs​ 1,5 dl OTA Solgryn ​   Fremgangsmåde Klargør en form med bagepapir​ Kom kokosolie, kakaopulver, Dulce de leche og skumfiduser i gryde – middel varme – rør konstant til det er smeltet godt sammen​ […]