Havregrød

Havregrød til 1 person Ingredienser 1 dl finvalsede OTA Solgryn 1 dl mælk 1dl vand ½ tsk. vaniljesukker Evt. en smule salt   Fremgangsmåde Havregrød i gryde Hæld de finvalsede OTA Solgryn, vand og mælk i en gryde. Kog blandingen under omrøring i et par minutter, til grøden har en passende konsistens. Tilsæt lidt vaniljesukker […]

Rugbrød

Rugbrød med Solgryn   Ingredienser 3½ dl kogende vand 200 knækkede rugkerner 100 g. græskarkerner 30 g. gær 3½ dl kærnemælk 50 g. mørkt sirup 12 g. salt 150 g. speltmel 100 g. Solgryn (gem 25 g. til pynt) 400 g. rugmel   Fremgangsmåde Først koges vandet og hældes over rug- og græskarkerner i en […]

OTA Solknas

Juleknas

Juleknas   15 min. Ingredienser Karamel-knas: 200 g. sukker 150 g Solknas Havre & Jordbær Chokolade-knas: 200 g. mørk chokolade 200 g. Solknas Choko & Kokos   Fremgangsmåde Karamel-knas Hæld 200 g. sukker på en varm pande og smelt det til det får en karamelbrun farve. Bland Havre & Jordbær Solknas i og rør rundt […]

OTA havregrynskugler de lux

Havregrynskugler de lux

Havregrynskugler de lux   15-30 min. Ingredienser 200 g Solgryn 50 g dadler 50 g mandler 1 usprøjtet appelsin – skal og saft 1 dl rørsukker 100 g smør Pynt Farvet kokosmel Frugtfarve   Fremgangsmåde Start med at hak dadler, mandler og riv appelsinen. Bland derefter Solgryn, dadler, mandler, appelsinskal og saft, rørsukker, kakao og […]

OTA græskar cookies

Græskar Cookies

Græskar Cookies    20-30 min. Ingredienser 250 g græskar 75 g hasselnødder 150 g sukker 140 g smør 1 stort æg 100 g mel 100 g Solgryn 1 spsk. chiafrø 1 tsk kardemomme 1 tsk stødt nellike 1 tsk. bagepulver Her er til ca. 18-24 stk. Fremgangsmåde Riv græskarkødet på et rivejern – der skal […]

OTA kanelsnegle

Kanelsnegle med havregryn

Kanelsnegle med havregryn   30-60 min. Ingredienser 2 dl mælk 25 g gær 150 g smeltet smør 350 g hvedemel 100 g Solgryn 2 spsk. honning 2 små æg Fyld 150 g blødt smør 150 g brun farin 1 spsk. kanel Fremgangsmåde Start med at lun mælk og opløs gæren heri. Bland de øvrige ingredienser […]

OTA brunsviger

OTA Brunsviger

OTA Brunsviger 30-60 min. Ingredienser 25 g gær 1,5 dl mælk ¼ tsk salt 2 spsk. sukker 1 æg 50 g smør 200 g hvedemel 75 g OTA Solgryn Fyld 200 g smør 200 g farin 2 spsk. Solgryn Fremgangsmåde Rør gæren ud i lun mælk og tilsæt derefter salt, sukker og æg og rør […]

Kødboller med Solgryn

Kødboller med Solgryn

Kødboller med Solgryn   20-30 min. Ingredienser 400 g hakket gris, okse eller lam 1 revet løg 1 revet hvidløg 2 spsk. OTA Solgryn 1 spsk. mel 1 æg 1 dl. mælk eller grøntsags boullion 2 tsk. havsalt friskkværnet sort peber olie/smør til stegning   Fremgangsmåde Rør kødet sammen med salt, så det samler sig. […]

Pølsehorn med havregryn

Pølsehorn med Solgryn

Pølsehorn med Solgryn   2-2,5 timer Ingredienser 900 g hvedemel 200 g OTA Solgryn 5 dl. vand 2 tsk. salt 1 spsk. honning 25 g gær 20 små pølser eller store halveret 2 piskede æg og 2 spsk. mælk   Fremgangsmåde Opløs gæren i lunkent vand og honning. Tilsæt halvdelen af melet, havregryn, olivenolie og […]

havre cookie

Havre cookie

Havre cookie 45-55 min. Ingredienser 200 g blødt smør 75 g brun farin 75 g sukker 1 æg 150 g mel 1 tsk. bagepulver 1 spsk. vaniljesukker ½ tsk. salt 120 g Solgryn Fremgangsmåde Rør smør, brun farin, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen. Rør derefter æg, mel og havregryn i massen. Form kugler af […]

Crumble kage med skovbær

Crumble kage med skovbær Hurtig og nem kage! TID: 30 min. Ingredienser 300 gr OTA SOLGRYN 200 gr mel 250 gr blødt smør 150 gr sukker 1 tsk kanel 2 tsk vanillesukker Revet skal fra 1 citron 900 gr frosne bær   Fremgangsmåde Pisk smør og sukker sammen og bland resten i og rør til […]

Falafler med havregryn

Falafler med havregryn 10-15 min. Ingredienser 1 dåse kikærter 200 g kold havregrød 1 tsk. spidskommen 1 revet løg 2 fed revet hvidløg ½ mild hakket chili ½ bundt hakket persille ½ bundt hakket koriander 1-2 tsk. salt ½ tsk. peber 1 æg Revet skal af 1 Citron Olie til stegning/friture OTA Solgryn til panering […]