Langtidshævede havreboller

Passer til en bageplade – ca. 10-12 boller

 

65 min + 8 timers hævning.

 

Ingredienser

¼ pakke gær

5 dl lunkent vand

2  tsk salt

1 spsk sirup eller honning

4-5 dl OTA Solgryn, grov- eller finvalsede

6-7 dl hvedemel

 

Fremgangsmåde

Udrør gær i vandet.

Tilsæt salt, sirup/honning og havregryn – rør sammen og lad stå 5-10 minutter, så havregrynene får suget væske til sig.

Rør hvedemel i og bland kun dejen sammen med en træske – ikke for længe – bare lige så dejen er samlet.

Dejen skal være klistret. Tilsæt lidt mere væske, hvis den virker for tør.

Tildæk dejen i skålen og lad hæve på køl natten over eller minimum 8 timer.

Form bollerne med en våd ske og sæt dem på bageplade med bagepapir.

Stil bollerne i kold ovn og bag dem ved 200°C almindelig ovn i ca. 30-45 minutter.

Bagetid varierer meget afhængig af ovnen, men bollerne skal være gyldne og lyde hult, hvis der bankes under bunden.

Afkøles på rist.

 

Tip:

Dejen kan holde sig op til 5 dage på køl.

Bollerne kan fryses