
Langtidshævede havreboller
Passer til en bageplade – ca. 10-12 boller
65 min + 8 timers hævning.
Ingredienser
¼ pakke gær
5 dl lunkent vand
2 tsk salt
1 spsk sirup eller honning
4-5 dl OTA Solgryn, grov- eller finvalsede
6-7 dl hvedemel
Fremgangsmåde
Udrør gær i vandet.
Tilsæt salt, sirup/honning og havregryn – rør sammen og lad stå 5-10 minutter, så havregrynene får suget væske til sig.
Rør hvedemel i og bland kun dejen sammen med en træske – ikke for længe – bare lige så dejen er samlet.
Dejen skal være klistret. Tilsæt lidt mere væske, hvis den virker for tør.
Tildæk dejen i skålen og lad hæve på køl natten over eller minimum 8 timer.
Form bollerne med en våd ske og sæt dem på bageplade med bagepapir.
Stil bollerne i kold ovn og bag dem ved 200°C almindelig ovn i ca. 30-45 minutter.
Bagetid varierer meget afhængig af ovnen, men bollerne skal være gyldne og lyde hult, hvis der bankes under bunden.
Afkøles på rist.
Tip:
Dejen kan holde sig op til 5 dage på køl.
Bollerne kan fryses