Finvalsede solgryn
Forskellen på finvalsede og grovvalsede havregryn starter allerede ved valsningsprocessen. Den havre der skal bruges til at lave finvalsede havregryn bliver skåret i mindre stykker. Inden havren kan blive valset, bliver den dampet. Det bevirker havren bliver sej, så den ikke går i stykker, når den skal valses. Efter dampbehandlingen bliver havren ristet. Ristningen har en stor betydning for smagen af havren. Herefter kan valsningen starte. Det er det er når denne proces der gør havregrynene flade som vi kender dem.
OTA Solgryn finvalsede findes i tre varianter, 700 gram, 950 gram og 1800 gram.
De finvalsede solgryn fra OTA, er kerneristet og kan spises direkte fra pakken tilsat mælk, eller i en müsli. Der er uendelig mange lækre muligheder med OTA Solgryn, som du og din familie ikke bør gå glip af.
De nærende Solgryn er dem, alle kan lide. De fungerer på morgenbordet, i bolledejen og i kager. OTA Solgryn er starten på en god begyndelse. Du kan finde opskrifter, hvor solgrynene indgår, så din madlavning bliver endnu bedre og nu også lettere. Du finder alle opskrifterne lige her! Husk, at du kan dele din oplevelse på de social medier, ved at gøre brug af hashtagget #Otasolgryn
OTA Solgryn har nøglehulsmærket, som er det nordiske ernæringsmærke, som stiller krav til indhold af fedt, sukker, kostfiber og salt. De produkter der er nøglehulsmærket, skal indeholde et mindre indhold af fedt, sukker og salt. Dette lever OTA Solgryn selvfølgelig op til! Solgrynene har, blandt andet et højt indhold af fibre, samt et minimalt indhold af sukker. Den eneste form for sukker, som du finder i solgrynene, er dén der kommer fra den rå havre.