Flute

 

140 min.

Ingredienser

50 g gær

4 dl vand

2 dl natural yoghurt eller ymer

2 tsk salt

2 spsk olie

250 g OTA solgryn

400 g hvedemel

Fremgangsmåde

Gæren opløses i vand og yoghurt.

Salt, olie og havregryn tilsættes og trækker i 5 minutter.

Melet tilsættes lidt ad gangen under ældning, gerne på en røremaskine.

Dejen røres/ældes sammen indtil den slipper skålen.

Dejen stilles til hævning i 60 min.

Efter hævning deles dejen i 2 eller 4 klumper alt efter, hvor store flute man ønsker.

Dejklumperne formes til flute og ligges på en bageplade beklædt med bagepapir.

Flutene tildækkes og efterhæver i 30 min.

Ovnen forvarmes til 225 grader.

Bag flutene i ca. 25 min.

Bagetiden kan varierer alt efter, hvor store flutes der er lavet.