Flute
140 min.
Ingredienser
50 g gær
4 dl vand
2 dl natural yoghurt eller ymer
2 tsk salt
2 spsk olie
250 g OTA solgryn
400 g hvedemel
Fremgangsmåde
Gæren opløses i vand og yoghurt.
Salt, olie og havregryn tilsættes og trækker i 5 minutter.
Melet tilsættes lidt ad gangen under ældning, gerne på en røremaskine.
Dejen røres/ældes sammen indtil den slipper skålen.
Dejen stilles til hævning i 60 min.
Efter hævning deles dejen i 2 eller 4 klumper alt efter, hvor store flute man ønsker.
Dejklumperne formes til flute og ligges på en bageplade beklædt med bagepapir.
Flutene tildækkes og efterhæver i 30 min.
Ovnen forvarmes til 225 grader.
Bag flutene i ca. 25 min.
Bagetiden kan varierer alt efter, hvor store flutes der er lavet.