FASTELAVNSBOLLER

Fastelavnsboller

 

50 min.

Ingredienser

3 dl mælk
1 æg
50 g gær
45 g sukker
5 g salt
100 g smør
200g OTA S0gryn
400 g hvedemel

Fyld
Kagecreme, chokolade, marcipan
eller syltetøj


Fremgangsmåde

Mælk, æg, gær og havregryn kommes i en skål og røres sammen indtil gæren er opløst. Sukker, salt og blødt smør tilsættes. Hvedemelet tilsættes lidt af gangen og dejen æltes sammen indtil dejen samler sig. Dejen må godt være lidt klistret, men skal slippe hænder og bord under æltning. Dejen hæver i 30 minutter.

Efter hævning rulles dejen ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 1 cm i tykkelse. Dejen skæres ud til firkanter på 15x15cm. På hver firkant kommes det ønskede fyld, et klat kagecreme + marcipan, chokolade eller syltetøj. Fold firkantens hjørner over cremen, så de lukker tæt. Bollerne vendes og kommes på en bageplade beklædt med bagepapir og efterhæver i ca. 20 minutter.

Fastelavnsbollerne pensles med æg og bages ved 200 grader alm. ovn i ca. 15-18 minutter. Bollerne tages ud og sættes til afkøling inden de pyntes med glasur og ynglings krymmel.