Grødboller

 

120 min.

 

Ingredienser

200 g havregrød
40 g solsikkekerner
40 g hørfrø
400 g vand
50 g gær
1,5 dl vand
2 tsk. salt
350g hvedemel
150 g grahamsmel
1 spsk. sukker

Fremgangsmåde

OTA Solgryn, solsikkekerner, hørfrø og vand blandes og koges op til en grød. Grøden køler af til lillefinger varm.

Grøden blandes med vand og gær og der røres indtil gæren er opløst.

De resterende ingredienser tilsættes og dejen æltes eller røres på en røremaskine 8-10 minutter.

Skålen dækkes og dejen hæver i 60 min.

Dejen slås ned og formes til 16 boller. Bollerne sættes på en bageplade beklædt med bagepapir og efterhæver tildækket i 30 minutter.

Bollerne bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter.