Chokoladegrovboller med kanel og vanilje, ca. 10 Stk.

Fuldkorn + fibre = god samvittighed

 

30 min. + 5 timers hævning

Ingredienser

3 dl vand
½ pk gær
1 tsk. groft salt
1 tsk. sukker
1 dl OTA Solgryn, fin-valsede
50 g mørk chokolade, grofthakket
2 dl rugmel
1 tsk. kanel
1 tsk. vaniljesukker.
250 g hvedemel

 

Fremgangsmåde

Udrør gær i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen hvedemel og rør godt. Rør hvedemel i dejen og ælt kortvarigt. Dejen må gerne klistre lidt.

Tildæk dejen i skålen og lad hæve på køkkenbordet i 4-5 timer.

Form bollerne og lad dem hæve på bageplade med bagepapir i 30 minutter.

Bages i forvarmet ovn ved 220°C varmluft i ca. 15 minutter.

 

Tip: Bollerne kan fryses

VELBEKOMME