Falafler med havregryn


10-15 min.

Ingredienser

1 dåse kikærter
200 g kold havregrød
1 tsk. spidskommen
1 revet løg
2 fed revet hvidløg
½ mild hakket chili
½ bundt hakket persille
½ bundt hakket koriander
1-2 tsk. salt
½ tsk. peber
1 æg
Revet skal af 1 Citron
Olie til stegning/friture
OTA Solgryn til panering

 

Fremgangsmåde

Skyld kikærterne godt og lad dem dryppe af. Hak dem fint i en foodprocessor og rør dem med havregrød, æg, løg, hvidløg, chili, persille, koriander, spidskommen, salt, peber og citronskal. Rør farsen godt igennem og lad dem hvile i 10-15 min på køl. Form falaflerne til runde kugler og rul dem i Solgryn. Du må gerne trykke grynene lidt ind i kuglerne. Steg falaflerne sprøde i godt med olie på en pande ved mellem varme.

Du kan altid bage dem færdige i ovnen.