Smoothie

Smoothie   140 min. Ingredienser 1 moden banan 1 dl OTA solgryn 1 dl frosne bær 1 dl youghurt 1 dl vand ½ tsk vanilje sucker Saft fra ½ lime ​ Fremgangsmåde Alle ingredienserne kommes i en blender. Blandingen blendes til glat konsistens er opnået. Smoothien smages evt. til med mere vaniljesukker.

Sandwichboller

Sandwichboller 140 min. Ingredienser 50 g gær 5 dl lunken vand 3 spsk. olie 2 tsk. salt 150 g revet gulerødder 150 g OTA Solgryn 500 g hvedemel 75 g græskarkerner ​ Fremgangsmåde Gæren opløses I det lunkne vand. Olie, salt, revet gulerødder, OTA solgryn og græskarkerner tilsættes. Hvedemelet tilsættes og dejen æltes med hænderne […]

Røget laks med Havrecrunch

Røget laks med Havrecrunch   40 min. Ingredienser 100 g OTA Solgryn 50 g solsikkekerner 25 g tørrede tranebær ½ tsk. salt ½ dl olie ​ Fremgangsmåde Forvarm ovnen til 150 grader. Alle ingredienserne blandes i en skål. Blandingen fordeles på en bageplade beklædt med bagepapir. Blandingen bages i ovnen i ca. 30 min. eller […]

Pizzabund

Pizzabund 100 min. Ingredienser 5 dl lunken vand 25 g gær 1 tsk. sukker 1 tsk. havsalt 3 spsk. Olie 150 g OTA Solgryn 175 g durummel 325 g hvedemel ​ Fremgangsmåde Gæren opløses i vandet. Sukker, olie, OTA Solgryn, durummel og hvedemel og det hele røres sammen på en røre maskine ved mellem hastighed […]

Pitabrød

Pitabrød 60 min. Ingredienser 5 dl vand 2 tsk. salt 25 g gær 4 spsk. olie 500 g hvedemel 150 g OTA Solgryn ​   Fremgangsmåde Gæren udrøres i vandet. Olie, salt, OTA solgryn og mel og det hele røres samme på en røremaskine i ca. 10 minutter ved mellem hastighed eller indtil delen slipper […]

Pesto

Pesto 15 min. Ingredienser 2 bdt. persille 50 g parmesan 60 g OTA Solgryn 1 fed hvidløg 1 tsk. salt ½ tsk. peber Revet skal af ½ citron Ca. 3-4 dl olie ​ Fremgangsmåde Alle ingredienserne på nær olie kommes i en blender. Blenderen startes og ingredienserne blendes lidt inden olien tilsættes langsomt. Alt efter, […]

Panering til kylling 

Panering til kylling 30 min.   Ingredienser 200 g OTA Solgryn 10 g paprika 10 g løgpulver 2 g peber 10 g salt ​ Fremgangsmåde OTA Solgryn fungerer perfekt som panering til f.eks kylling. Man kan med fordel tilsætte krydderier, for at opnå en sprød krydret panering. Alle ingredienserne tørres sammen. Det som skal paneres […]

Overnight oat

Overnight oat 10 min. Ingredienser 50 g OTA solgryn 2 tsk. chiafrø 1 dl mælk 1 dl yoghurt natural 1 tsk. vaniljesukker 1 tsk. kardemomme Revet skal af ½ citron 50 g frosne jordbær ​ Fremgangsmåde Alle ingredienserne blandes og røres sammen. Grøden fyldes på de ønskede glas og stilles på køl til bagen efter […]

Lasagne

Lasagne 50 min.   Ingredienser 1 ps. OTA NNFM veggie bolognese Ca. 12 lasagneplader 1 ps. Revet ost ​   Fremgangsmåde OTA NNFM veggie bolognese tilberedes efter anvisningen på pakken. Et ovnfastfad smøres med olie eller flydende margarine. Saucen og lasagnepladerne lægges lagvis i fadet. Lasagnen toppes med revet ost og bages i en forvarmet […]

Knækbrød

Knækbrød   40 min.   Ingredienser 150 g OTA Solgryn 75 g solsikkekerner 75 g græskarkerner 75 g sesam 1 tsk. bagepulver 1 tsk. Salt 300 g hvedemel 2,5 dl vand 1,5 dl olie ​ Sådan gør du Tænd ovnen på 180 graders varme Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Vand og olie […]

Havregrød med vanilje

Havregrød med vanilje Havregrød med vanilje- 4 personer 20 min.   Ingredienser 200 g Havregryn 8 dl Mælk 1 tsk. Vaniljesukker 2 spsk. Sukker 1 tsk. Salt ​ Fremgangsmåde Alle ingredienserne til grøden kommes I en gryde og koger under omrøring til en grød konsistens er opnået. Havregrøden serveres med en skive vaniljeis, æblekompot, karamel […]

Havregrynskugler

Havregrynskugler 20min. Ingredienser 100 g OTA Solgryn 75 g sukker 4 spsk. kaffe 4 spsk. kakaopulver 125 g smør 50 g kokosmel ​ Fremgangsmåde Alle ingredienserne blandes og køres til en ensartet masse på en foodprocesser. Blandingen formes til kugler som rulles i havregryn. Havregrynskuglerne opbevares på køl.