Æblecrumble

60 min.

Ingredienser

700 gram æbler i tern eller både
2 spsk. sukker
1 spsk. kanel
1 tsk. kardemomme (kan udelades)
1 tsk. vaniljesukker

Crumble:
150 g OTA Solgryn, grov valsede
100 g mel
50 g mandler, hakkede
75 g sukker
1 tsk vaniljesukker
150 g smør i tern

 

Fremgangsmåde

Bland æbler med sukker, kanel, kardemomme og vaniljesukker og kom det hele i et smurt fad, 24-26 cm

Til crumbledejen blandes havregryn, mel, mandler, sukker og vaniljesukker sammen og smørret smuldres i.

Saml dejen let – den må gerne være lidt klumpet i det – og fordel den hen over æblerne i fadet.

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175°C varmluft i ca. 30-45 minutter, til den er gylden og sprød.

 

Serveres gerne lun med cremefraiche, flødeskum, is eller vaniljeskyr

VELBEKOMME