
Snyde surdejsbrød, langtidshævet
2 brød
30 min.
Ingredienser
3 dl koldt vand
10 g gær
2 spsk olie
½ l kærnemælk
1 æg
1 tsk salt
2 tsk sukker
250 g OTA Solgryn
Ca. 750 g hvedemel
1 æg til pensling
Fremgangsmåde
DAG 1
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt olie, kærnemælk æg, salt, sukker og havregryn og lad blanding trække 10 min.
Tilsæt ca. 600 g mel og rør dejen glat i røremaskine ca. 5 min.
Tilsæt derefter ca. 100-150 g mel og rør igen ca. 5 min.
Dæk dejen til og lad den stå i køleskabet til dagen efter.
DAG 2:
Tænd ovn på 200°C varmluft og beklæd bageplade med bagepapir.
Form dejen til 2 brød, runde eller aflange og læg dem på bagepladen.
Lad efterhæve 20 min. og pensl derefter med æg.
Bag brødene I ca. 30 minutter.
Brødene er færdige, når de lyder hule, når der bankes under bunden på dem.
VELBEKOMME
OBS: Brødet minder om et surdejsbrød, når der bruges kærnemælk, og det langtidshæves