Snyde surdejsbrød, langtidshævet

2 brød

 

30 min.

Ingredienser

3 dl koldt vand
10 g gær
2 spsk olie
½ l kærnemælk
1 æg
1 tsk salt
2 tsk sukker
250 g OTA Solgryn
Ca. 750 g hvedemel
1 æg til pensling

 

Fremgangsmåde

DAG 1

Rør gæren ud i vandet.

Tilsæt olie, kærnemælk æg, salt, sukker og havregryn og lad blanding trække 10 min.

Tilsæt ca. 600 g mel og rør dejen glat i røremaskine ca. 5 min.

Tilsæt derefter ca. 100-150 g mel og rør igen ca. 5 min.

Dæk dejen til og lad den stå i køleskabet til dagen efter.

 

DAG 2:

Tænd ovn på 200°C varmluft og beklæd bageplade med bagepapir.

Form dejen til 2 brød, runde eller aflange og læg dem på bagepladen.

Lad efterhæve 20 min. og pensl derefter med æg.

Bag brødene I ca. 30 minutter.

Brødene er færdige, når de lyder hule, når der bankes under bunden på dem.

VELBEKOMME

 

OBS: Brødet minder om et surdejsbrød, når der bruges kærnemælk, og det langtidshæves