
Havrehveder
(8 hvedeknopper eller 16 hveder)
Meget fine og lette.
Tid: 10-12 min.
Ingredienser
50 g gær
1 dl lunkent vand
1½ dl mælk
2 tsk honning
2½ dl OTA Solgryn
6 dl hvedemel
2 spsk olie
1 lille æg
6 dl hvedemel
½ tsk kardemomme
1 tsk groft salt.
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt mælk, honning og OTA Solgryn. Lad det stå mens resten af ingredienserne måles af – tilsæt dem og ælt dejen igennem – den er ret blød i konsistens.
Stil dejen, tildækket og lunt, til den er hævet til det dobbelte.
Del dejen på et melet bord i 8 lige store stykker og rul dem til store boller.
Sæt dem i to rækker i en lille bradepande (ca. 22 X 28 cm) og sæt til hævning over en gryde med kogende vand mens ovnen varmes op til 225°. Bag på rist i den underste halvdel af ovnen i 10-12 min.