Foccacia med OTA havregryn

110 min.

Ingredienser

½ pk gær
5 dl vandlillefingervarmt
1 tsk sukker
spsk groft salt
spsk (oliven)olie
100 g OTA Solgryn
Ca 575 g hvedemel, gerne italiensk typo 00​​

Topping:
spsk (oliven)olie
Frisk rosmarin/timian
Flagesalt eller groft salt

 

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter sukker, salt, olie og havregryn. Rør godt sammen og lad det hvile i 10 min.

Tilsæt melet og ælt dejen til den er blank og smidig – gerne i en røremaskine i 8-10 min. (til dejen samler sig om dejkrogen). Dejen skal stadig være klistret.

Læg bagepapir i en bradepande og bred dejen ud heri – kom evt. lidt olie eller vand på hænderne. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.

Hæld olie over og tryk fingrene ned i dejen, så der bliver fordybninger. Drys med rosmarin og salt og bag brødet midt i forvarmet alm. ovn 25-35 min. Test om det er færdigt ved at banke under bunden af brødet: det skal lyde hult.

Server focaccia brødet lunt.