
OTA Brunsviger
30-60 min.
Ingredienser
25 g gær
1,5 dl mælk
¼ tsk salt
2 spsk. sukker
1 æg
50 g smør
200 g hvedemel
75 g OTA Solgryn
Fyld
200 g smør
200 g farin
2 spsk. Solgryn
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lun mælk og tilsæt derefter salt, sukker og æg og rør det godt sammen. Smelt smøren og tilsæt denne til blandingen. Put melet og Solgryn ned til gærblandingen og ælt dejen rigtig grundigt igennem.
Når dejen er jævn, skal den bredes ud i en form på ca. 18×25 cm. Herefter skal den hvile tildækket i 30 min.
Fyld
Smelt smør og farin i en gryde ved jævn varme, tag af varmen og tilsæt 2 spsk. Solgryn
Lav nogle fordybninger i dejen og fordel fyldet her på. Derefter skal den bages i 20 – 25 min. ved 200° i en almindelig ovn.