Spinatboller

 

140 min.

Ingredienser

25 g gær
4 dl lunkent vand
2 poser frisk spinat ca. 150 g, hakket
2 spsk. olie
2  tsk. salt
1 tsk. sukker eller honning
1 dl græskarkerner
4 dl havregryn
300 g hvedemel
150 g groft mel, fx rugmel
1 æg til pensling

 

Fremgangsmåde

Udrør gær i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen melet og rør godt. Rør hvedemel og groft mel i dejen og ælt dejen grundigt, gerne i røremaskine i 10 min. Dejen er lidt klistret.

Tildæk dejen i skålen og lad hæve et lunt sted i 1-2 timer.

Form bollerne med en våd ske og lad dem hæve på bageplade med bagepapir i 30 minutter.

Bages i forvarmet ovn ved 210°C varmluft i ca. 15-20 minutter.

 

Tip: Bollerne kan fryses

VELBEKOMME