Pølsehorn med havregryn

Pølsehorn med Solgryn

 

2-2,5 timer

Ingredienser

900 g hvedemel
200 g OTA Solgryn
5 dl. vand
2 tsk. salt
1 spsk. honning
25 g gær
20 små pølser eller store halveret
2 piskede æg og 2 spsk. mælk

 

Fremgangsmåde

Opløs gæren i lunkent vand og honning. Tilsæt halvdelen af melet, havregryn, olivenolie og salt – rør det godt igennem. Ælt det sidste af melet i, så dejen samler sig i en fast klump og slipper bordet. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1-2 timer. Den skal hæve til dobbelt størrelser og være god luftig. Rul dejen ud i en aflang firkant og skær den i 20 trekantede kiler.
Rul trekanterne rundt om pølserne og kom dem op på et stykke bagepapir, på en plade som kan gå i ovnen. Pensel med pisket æg og mælk og drys med havregryn. Bages i 15-20 min. ved 170 grader, til de er gyldne og færdige.

Dejen kan også bruges til pizzabunde, boller og pitabrød