
Nemme koldhævede havregrynsboller

Tid: 18 min.
Ingredienser
8 dl vand
10 g gær
1 tsk. honning
700 g hvedemel
200 g OTA Solgryn
2 spsk. olie
1/2 tsk salt
Fremgangsmåde
Opløs gæren i vand. Tilsæt honning, salt og olie – rør sammen. Tilsæt OTA Solgryn og hvedemel lidt ad gangen og rør til en ensartet masse. Dejen skal være flydende og klistret. Sæt bolledejen i køleskabet natten over.
Næste dag tænder du ovnen på 200° varmluft. Herefter beklæder du en bageplade med bagepapir og ved hjælp af 2 spiseskeer, sætter du klatter af dejen. Bollerne skal ikke formes og får netop derfor et rustikt koldhævede look. Bag bollerne i den forvarmet ovn cirka 18 minutter.
TIP: Drys havregryn på toppen inden bagning, så ser de ekstra indbydende ud!