Grønne pølsehorn

12-18 stk afhængig af antallet af pølser i pakken

 

100 min.

Ingredienser

200 g grønne grøntsager, her edamamebønner
3 dl vand
50 g gær
spsk chiafrø
spsk olie
1 1/2 tsk salt
1 tsk krydderi fx pizzakrydderi eller stødt anis
125 g havregryn
300 g hvedemel 
Evt sesamfrø eller græskarkerner  til drys
1 pakke pølser, skåret i halve 

 

Fremgangsmåde

Blend grøntsagerne med 1 dl vand. Varm 2 dl vand til 37 grader, og opløs gæren heri. Tilsæt den blendede grøntsagsmasse, chiafrø, olie, salt, krydderi, havregryn og hvedemel. 

Ælt dejen på et meldrysset bord i cirka 10 minutter eller i røremaskine 5-10 minutter, og lad den hæve tildækket i skålen i 30 minutter.

Læg dejen på et meldrysset bord, tag dej fra som til en lille bolle og vikl det om pølsestykkerne, læg dem på en bageplade med bagepapir, pensl med vand, drys med frø, og lad dem efterhæve i 30 minutter. Hvis der er mere dej, når pølser er brugt, formes der boller af resten.

Tænd ovnen på 200 grader, og bag hornene midt i den varme ovn i 18 minutter. 

Lad dem køle af på en bagerist. 

VELBEKOMME