
Grønne pølsehorn
12-18 stk afhængig af antallet af pølser i pakken
100 min.
Ingredienser
200 g grønne grøntsager, her edamamebønner
3 dl vand
50 g gær
2 spsk chiafrø
2 spsk olie
1 1/2 tsk salt
1 tsk krydderi fx pizzakrydderi eller stødt anis
125 g havregryn
300 g hvedemel
Evt sesamfrø eller græskarkerner til drys
1 pakke pølser, skåret i halve
Fremgangsmåde
Blend grøntsagerne med 1 dl vand. Varm 2 dl vand til 37 grader, og opløs gæren heri. Tilsæt den blendede grøntsagsmasse, chiafrø, olie, salt, krydderi, havregryn og hvedemel.
Ælt dejen på et meldrysset bord i cirka 10 minutter eller i røremaskine 5-10 minutter, og lad den hæve tildækket i skålen i 30 minutter.
Læg dejen på et meldrysset bord, tag dej fra som til en lille bolle og vikl det om pølsestykkerne, læg dem på en bageplade med bagepapir, pensl med vand, drys med frø, og lad dem efterhæve i 30 minutter. Hvis der er mere dej, når pølser er brugt, formes der boller af resten.
Tænd ovnen på 200 grader, og bag hornene midt i den varme ovn i 18 minutter.
Lad dem køle af på en bagerist.
VELBEKOMME